dijous, 16 de juny del 2011

Emprenedoria


Aquests dies s'ha realitzat el Bizbarcelona, un event per l'emprenedor i la projecció d'empreses de tot tipus, s'ha fet actes i jornades per donar i per vendre, jo concretament vaig estar tot el matí a les rondes de finançament. Per explicar-ho una mica, és tracte de presentar la teva empresa, dir el model de negoci, l'equip, al mercat que va dirigit, que et fa falta i que en treuen els inversors segons tu; i tot això amb 4 minuts, en un principi sembla molt temps.. i ho és.
El que faré és explicar-vos com em sentia i que va passar.
Quant entres en un recinte on el més informal porta corbata i t'adones que ets dels pocs que vas amb samarreta i veus que és comença acostar l'hora de fer la teva presentació a varis inversors, un a un clar! les broques dels segons semblen que portin un acceleròmetre i les dels minuts passen a ser la dels segons... això és suma a una acceleració del ritme cardíac i una suor freda, que et dona la sensació que sembles una font, tot et fa nosa. Ha arribat l'hora i t'asseus a la cadira dones la mà i et presentes, " penses quins nervis! " però comences a parlar, mentre parles vas mirant la cara del inversor que et mira amb una mirada de pòquer, que no saps si t'escolta o si l'avorreixes, acabes la presentació i penses " com haurà anat, m'haurà entès? " i veus que et fa preguntes interessants, d'aquelles que si no t'hagués entès o no t'hagués escoltat no les ves fet! respons, intercanvi de targetes i vas cap al pròxim!
Perquè explico això.. Bé perquè un cop feta la primera, i si sens el teu projecte i el vius... t'adones que no hi ha cap problema amb explicar-ho en 4 minuts, ja que veus que fins hi tot tenen temps de fer-te preguntes, en aquell moment t'adones que el rellotge està allà i que no ha passat més de 5 minuts, que la gran suor només era una gota, i que el ritme cardíac a tornat a la normalitat, JA ESTAS APUNT PER TORNAR-HI !

Tot això bé a que fa uns dies al first tuesday que va fer-se a Barcelona, amb una estona de networking que hi va haver, vaig estar parlant amb un noi que tenia una idea però l'hi feia por explicar-ho, i no tenia clar de com actuar ni de que fer.. crec que la majoria de les vagades la gent som excessivament protectores de les nostres idees, però s'ha de ser conscient que una idea sola no funciona, i que l'hi fa falta un equip, i passió... si es teva la idea ja hi ha passió, i si o expliques i busques un equip, ja es contaminaran de la teva passió, però si ho vols fer sol, sense recursos només per conservar-la , això es quedarà així, una IDEA!

Després d'aquella xerrada em vaig adonar de la sort, o no! de ser com sóc, espontani, sense por d'equivocar-me i amb una mentalitat positiva per gairebé tot, així doncs que carai! aquí deixò alguns consells, "d'un emprenedor " no d'un Guru! que poder poden servir a algú!
.- valora la idea, i madura-la
.- utilitza els recursos que posa l'administració, Oficines de promoció econòmica, acció10.. i altres
.- sigues tu a tot arreu,confiança
.- diverteix-te i comparteix-ho amb el teu equip, companys...
.- busca sempre l'estona per fer un cafè amb un soci
.- les discussions són sanes, aprèn amb elles
.- aprèn i creix amb els errors
.- utilitza totes les eines gratuïtes que hi ha a la xarxa
.- abans d'inventar res busca a google, està tot inventat
.- Busca al teu voltant, hi ha gent que coneixes molt ben preparada
.- explica el teu projecte
.- si ho veus clar no dubtis! fes-ho!
.- sigues positiu i rebel

De ben segur que podria anar fent, però crec que ja us he donat la tabarra!