dimarts, 15 de març del 2011

Aprofitar els recursos

Per si no ho sabeu, sóc un apassionat de la xarxa lliure, m'encanta poder gaudir d'una xarxa que se l'hi pot donar un ús que pocs se l'acaben, diferent és quan només ens mirem la xarxa Guifi.net, com un accés a internet i prou... amb això que vull dir? el que vull mirar és, amainar una mica a la gent que massa sovint és queixa de que guifi no va bé, que guifi no funciona, que es penja , que no pot baixar musica, que, que, que, que...... bé mireu! no ser si m'explicaré bé però ho intentaré.
La xarxa guifi, és una oportunitat per compartir document , arxius, i fins hi tot compartir una connexió a internet entre alguns, o els que volgueu.... fa uns dies parlava amb una persona que em feia partícep del seu malestar per la patètica connexió a internet que tenia, mitgença guifi. Això em va fer reflexionar i l'hi vaig comentar que tenia la possibilitat de compartir la conexió a internet entre uns quants... no ho entenia!! clar perquè a la gent no s'els explica que és guifi. Guifi ho podriem comparar amb la xarxa que te tota empresa, on comparteixen recursos tots el ordinadors, això aplicat a guifi.net vol dir que cada estació de treball d'una empresa seria cada un dels usuaris de guifi, això comporta que tothom pot compartir allò que desitgi amb els altres, evidentment que és necessari un coneixement de les xarxes, peró hi ha molta gent dins guifi que pot assessorar, fer-ho i fins i tot ajudar assolir el que voguem. Ara com ara hi ha moltes empreses i particulars, que gaudeixen de la xarxa guifi, poden treballar des de casa i compartir connexió a internet, reduïn costos, ja que de la mateixa manera que es comparteix la connexió , és pot compartir la quota. Val a dir que la seguretat pot ser tranquil·lament adequada a cada cas, i n'hi pot haver de tot tipus.
Ara estem creant un enllaç des de una empresa a casa els directius i personal que han cregut necessari, que estem fent?, doncs que puguin treballar des de casa, imprimir de casa a la feina, i amés tenir accés a internet sense restriccions. La seguretat ha estat una de les coses més demanades, hi han pogut comprovar que la seguretat ha complert totes les expectatives.
Bé només afegir que a torelló és mirar de donar més servei, col·locant un altre proxy i augmentant l'actual ( esperem que no tardi ). Espero que sigui entenedor i que no hagi Fotut un rotllo.
Apa ciau!