dilluns, 6 de febrer del 2012

Fibra Òptica


El que escriure en aquest post segur que hi ha moltes maneres de dir-ho o de raonar-ho.

Avui escoltava la ràdio quan he escoltat que a Barcelona Telefònica arribarà a totes les llars amb fibra òptica i que per un valor de 39€ la gent disposarà de 100Mb de velocitat !!
Fins aquí un hauria de dir ja era hora!  Doncs NO!!

Parlaré des del desconeixement parcial de l'actuació que vol fer Telefònica! però crec que no m'allunyaré massa. Estic molt empipat! 'per dir-ho amablement' però ja n'hi ha prou... esper-ho que aquest post el pugui llegir algun polític que tingui potestat per fer alguna cosa..

Ja fa temps que es va cometre un dels errors 'premeditació' de l'historia de la telecomunicació en aquest pais, que va ser la venda de Telefonica en la seva totalitat, en aquell moment no em faran creure que no hi va haver ningú que no penses que la companyia la podien vendre, però que les línies 'infrestuctura' hauria d'haver set públiques. Si això s'hagués fet, ahores d'ara hi hauria una competència i unes infrestuctures en telecomunicacions , res a envejar a les primeres potències.

Ara entenc que Telefònica cablejarà a titul personal Barcelona, tal om han fet altres companyies, però segur que la xarxa que passaran de Fibra Òptica serà privada!! Si Us Plau!! algú opina com jo? quant dic que hauria de ser un cablejat de lliure disposició? sempre regit per una normativa clar, però entendria millor que fos xarxa lliure! . Suposo que Filosofia Guifi.

Ara fa un any al poble de Torelló es va posar sobre la taula cablejar el poble amb la fibra òptica, teòricament es va lluitar perquè el cablejat fos 'Xarxa Lliure' ara crec que estan fent alguna cosa esper-ho que es compleixi el que llavors va costar tant de fer entendre amb algun tècnic, i pugui ser una model a seguir per altres pobles.

Bé, com sempre deixo de divagar i m'acomiado somiant amb el dia que la gent de poble com jo, podrem disposar d'una connexió que a hores d'ara només puc veure per la tele!!

Salut