dimecres, 9 de març del 2011

Fibra Òptica a Torelló, una REALITAT?

Fa uns dies és va fer pública la notícia de que a Torelló col·locarien fibra òptica, per mi és una gran noticia, ja que en l'actualitat i en la vida que portem, on la gent vol començar a treballar en la "nube"i no perdre pistonades, NO podem ja que malauradament estem en el tercer mont de les infrastructura de comunicació, on estan a més a més monopolitzades, no deixant cabuda a la millora, ja que si ens ho mirem fredament quan telefònica la van regalar va deixar de millorar, després es varen treure de la màniga l'ADSL, una xapussa per aprofitar les infrastructura i no haver de passar cable ( FIBRA ), amb això van poder donar un servei suficient per frenar les multinacionals de les telecomunicacions que entressin a col·locar rés, ja que havans de poder donar un bon servei als usuaris telefonica ja hauria espremut tot i cada un de nosaltres.

Ja m'enrotllo i començo a divagar, tornem a Torelló. Des del ple vaig voler constatar que la instal·lació de fibra en aquesta vila fos una instal·lació oberta i no privada, on poguessin tenir acces els usuaris finals ( particulars ) apart de entitats, empreses i altres, d'aquesta manera la gent pot escollir i no s'ha de casar en ningú. Des de l'equip de govern van confirmar-ho, cosa que varem celebrar i esper-ho que és mentigui, ja que altres cops s'ha dit com s'actuaria i a última hora s'ha canviat.

Així doncs celebrem que es faci, i esperem que sigui ràpid.
Per la gent que no ho te clar, que sàpiguen que des de GUIFI, a Gurb ja han connectat amb la xarxa de fibra òptica i que és sorprenent la velocitat en que va, podeu treure més informació de Guifi.net