divendres, 4 de maig de 2012

La Nostra Escola!


No m'agrada parlar de coses que ni entenc ni domino, però crec que haig de transmetre que hi ha alguna cosa que no rutlla i que m'ha tret la son. M'explico: després d'una reunió del consell escolar de l'escola dels meus fills a Torelló i després d'escoltar retallades a l'Educació —entre altres àmbits— dia rere dia, mes rere mes, la veritat és que no dormo bé.

Estic a l'AMPA de l'escola des de fa dos anys, i d'ençà un al consell escolar. En aquest temps he anat veient com les coses anaven canviant i com les retallades anaven afectant tots els àmbits del sistema educatiu, no només econòmicament, sinó també amb la forma i metodologia que ha d'adaptar-se a cada centre en funció de les retallades de personal.

Aquest any passat ens van suprimir de cop i volta la sisena hora en què moltes escoles havien basat el seu sistema educatiu i d'objectius. Primer desmunten això, i en aquest cas la nostra escola va poder optar per l'ampliació horària, cosa que va obligar a fer un gran esforç al professorat, ja que les condicions així ho requerien.

Ara, amb el curs gairebé transcorregut, el resultat de les proves que realitzen els alumnes per obtenir els indicadors que defineixen el nivell del centre i un cop vist que està molt bé i amb una nota per sobre la mitjana, només em queda pensar que la qualitat de l'ensenyament del nostre centre i del professorat són molt alts. Quan queda demostrat que el sistema d'ensenyament basat en la sisena hora funciona em fa mal al cor veure com el professorat no té cap altra alternativa que lluitar sí o sí per continuar en aquesta línia. Malauradament, sabem que si les retallades de personal continuen tot això es desmuntarà...

Senyors, en aquests moments tinc la lleugera sensació que l'educació d'aquest país s'està construint com si fos un castell de cartes, i que qualsevol canvi d'aire o sospir pot fer que es desmunti. Si això succeeix estem perduts.

Salut

2 comentaris:

ROSA DE CYAN ha dit...

Amic meu, només amb l'educació tens aquesta sensació? Lamentablement, les males vibracions es poden aplicar a la majora dels àmbits de la nostra societat, i el pitjor de tot és que no hi ha voluntat real de donar-li la volta per part d'aquells que tenen la responsabilitat.

Unknown ha dit...

Hola!!!
no si tens reo.. el que passa que si començo a escriure sobre tot el que crec que esta malament, em bé la depre! ;) i com que no m'agrada estar depre.. ho dosifico!

Salut