dimarts, 11 d’octubre de 2011

Empresari? no em facis riure!


Per què nassos fer-te empresari?

Està més que demostrat  que poca gent esta disposada a fer-se empresari, és més senzill estudiar una bona carrera i optar per tenir unes sortides interessants, o bé com a funcionari de l'estat o bé un càrrec bo amb una multinacional.
Perquè fer-te empresari si a més a més som una colla de gent malt vistos, som com una mena ' d'shrek ' que l'única cosa que busquem és enriquir-nos amb la suor dels altres. Aquesta Visió que te la gent, esta molt allunyada de la realitat que vivim, segur que encara hi ha algun que altre pocavergonya que actua d'aquesta manera , però no és l'ho habitual.

Ara, la realitat perquè no hi hagi més empresaris! crec que passa per l'alt risc que això comporta, moltes vegades crear una empresa per petita que sigui vol dir invertir molts dels teus estalvis, o cercar-ne que no és gens fàcil, però a més a més vol molts sacrificis… vol una gran dedicació horària i molta implicació una gran disciplina i molta responsabilitat. Si fracasses ho perds tot, diners i hores, i en alguns dels casos problemes familiars. Això si , si la cosa funciona RENOI !!!  en aquest país l'estat es quedarà amb quasi la meitat del teu benefici. El meu parè és que ser empleat és més senzill, per norma la responsabilitat acaba amb el teu horari, i a més a més tens drets molt interessants, tens dret a una indemnització en cas d'acomiadament, a una prestació de l'atur, una jubilació " de moment " a unes baixes per malalties des del primer dia…. amb això entenc aquests meus companys que no tenen feina, que els dius.. 
Per què no proves de muntar alguna cosa? 
i et diuen...
per què? i renunciar al que tenim per arriscar-ho tot!  amb un futur incert .. ni pensar-ho!

Per tot això faig una crida a les institucions d'aquest país, perquè no deixin d'invertir en educació i per buscar els mecanismes legals, per facilitar a tota aquella gent que vulgui crear empresa, que ho pugui fer dins d'un marc legal que més o menys els empari, i que és potencia a la gent emprenedora a fer-ho i incentivar a tothom  a crear empresa pròpia, són els petits empresaris que poden tirar del carro en situacions com la que estem passant.

Salut